Eenvoudige pastasalade met kip voor op een zware dag

Vorige week had ik mijn moeder beloofd voor ons twee te koken, terwijl mijn vader aan het werk was. Die dag was ik alleen fysiek nogal ingestort, dus in plaats van een AVG’tje (aardappelen, vlees en groenten) besloot ik een pastasalade met kip in elkaar te draaien. En dat was warempel het enige wat die dag wél lukte. Mijn moeder genoot er zo van, dat ik besloot het recept te delen.

Van vermoeidheid ben ik vergeten foto’s te maken, maar het is echt heel simpel dus eigenlijk zijn de foto’s overbodig.

Wat heb je nodig?

Voor twee personen:

  • 175 gram kip in stukjes (of meer of minder, ligt er maar net aan of je kip lekker vindt en hoe groot de pakketjes zijn bij de supermarkt)
  • Italiaanse kruiden
  • 200 gram ijsbergsla
  • 200 gram Italiaanse roerbakmix
  • 150 gram pasta (ik gebruikte farfalle)
  • Yoghurtdressing of evt een andere sladressing

 

En dan?

Zet een pan water op het vuur en kook de pasta gaar.
Bak de kip met wat olijfolie gaar en ben royaal met Italiaanse kruiden. Liever te veel dan te weinig, dit geeft de salade net wat meer smaak. Gooi het zakje roerbakmix in de pan en bak het aan. Het is belangrijk dit niet te lang te doen. Het moet tussen rauw en slap gebakken in zitten. Wel aangebakken, maar niet rauw.

Giet de pasta af en spoel na met koud water. Gooi alle pasta in een kom, gooi er de mix van kip en groente bij. Ijsbergsla erbij, flinke kwak dressing, husselen en klaar!

Nu staat er een geweldig uitziende, maar super simpele maaltijd salade op tafel. Kun je na een enorme baaldag nog doen alsof je een culinair hoogstandje hebt gemaakt. Smakelijk!

One thought on “Eenvoudige pastasalade met kip voor op een zware dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge