De grote Beats by Dr Dre test

Ik loop alweer een tijdje met half kapotte oortjes rond. Ik vind de Apple oortjes ontzettend fijn, maar toen deze in mijn rechteroor schokjes begon te geven zodra het snoertje bewoog, vond ik dat het toch tijd werd voor wat nieuws. Officiële Apple oortjes vind ik best prijzig, dus ik vond het erg leuk toen ik van GSMpunt de vraag kreeg of ik een Beats Headset wilde uitproberen. Overal hoor je dat de kwaliteit erg goed schijnt te zijn, dus dit kwam als een geschenk uit de hemel.

Een dag nadat we alles geregeld hadden, was ik verbaasd dat ik een briefje van postNL in de brievenbus had. Een headset past toch door een brievenbus? Ik was even vergeten dat Beats by Dr Dre een behoorlijk prijzige bedoeling is en dat daar wat luxe bij komt kijken. Op naar het postkantoor dus. Zodra ik het pakketje openmaakte, bleek dat die luxe inderdaad aanwezig was. De headset zit in een heel chic en stevig doosje.

Naast de headset ontvang je ook een stevig beschermhoesje om in te bewaren en worden er zeven(!!) verschillende maten oordopjes bijgeleverd. Daar was ik erg blij mee, want in-ear oortjes vallen bij mij regelmatig uit mijn oren. Ik heb dus uitgebreid getest welke maat het beste bij mijn oren past.

Het resultaat van de grote Beats by Dr Dre test

Voor mij zijn een er twee dingen heel belangrijk als ik muziek wil luisteren: hoe is de geluidskwaliteit en hoe zit de headset?

Ik wil geen galmend en krakend geluid en een goede bas vind ik heel belangrijk. Dat zit bij deze Beats headset wel goed. De kwaliteit van het geluid is echt heel erg goed en vergelijkbaar met mijn oude vertrouwde Apple oortjes. Het enige verschil wat ik eigenlijk merkte was dat mijn nieuwe headset veel harder geluid kan geven.

Dan het draagcomfort. Daar kan ik duidelijk over zijn: Geen van de zeven earplugs zijn gemaakt voor mijn oren. Uit ervaring weet ik dat ik een tijdje moet volhouden en dat de plugs zich uiteindelijk wel naar mijn oren vormen. Van de week vielen mijn oortjes bijna in een openbare toilet, toen ze voor de zeshonderdste keer in een uur uit mijn oren vielen. Dat was dan ook het moment dat ik besloot mijn test te staken en toch maar nieuwe Apple oortjes te bestellen.

Conclusie

Het geluid van Beats by Dr Dre is erg goed, het is een echt luxeproduct dat je krijgt, maar dat mag ook wel. De headset kost 100 euro en is bij GSMPunt nu afgeprijsd naar 70 euro. Voor mij is deze headset alleen geen blijvertje, omdat het vervelend is om steeds de oortjes te verliezen. Dit is natuurlijk persoonlijk, dus mocht je op zoek zijn naar goede geluidskwaliteit ben je hiervoor aan het juiste adres. Of ik er zelf zoveel geld over zou hebben? Nee, dat denk ik niet. Zelfs niet als alles wel gewoon op zijn plek zou blijven zitten, want ik vind zo’n prijs voor een headset behoorlijk hoog.

Wat voor oortjes of koptelefoon gebruiken jullie om muziek te luisteren?

Dit product is mij opgestuurd om over te schrijven, maar dit betekent niet dat ik een gekleurd artikel heb geschreven. Wanneer er wordt gevraagd of ik mijn mening wil geven, zal ik dit altijd eerlijk doen

3 thoughts on “De grote Beats by Dr Dre test

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge